Współpraca

  • Gdzie można kupić Ascafe?
  • Drogi kliencie, chciałbyś skosztować naszych kaw? Chciałbyś kupić kawę dla siebie lub bliskiej Ci osoby? Nie ma sprawy, zapraszamy do naszego sklepu online www.sklepzklimatem.pl 
    Możesz także przyjechać do palarni i wybrać coś na miejscu. 
  • Jak rozpocząć z Wami współpracę?
  • Jeżeli, jesteś zainteresowany współpracą handlową, poszukujesz zaufanego dostawcy, który zadba o najwyższą jakość produktów? Zapraszamy do kontaktu z naszymi kawowymi doradcami. 
    Nasz wyszkolony zespół pomoże wybrać najlepsze dla Ciebie produkty. 
    Abyśmy mogli dopasować ofertę i migiem rozpocząć współpracę nie zapomnij przesłać nam danych Twojej firmy. 
  • Jak szybko realizujecie dostawy?
  • Kawy wypalamy od poniedziałku do piątku. Zamówienia złożone wcześnie rano, przygotowujemy tego samego dnia. Dostawy realizujemy za pomocą poczty kurierskiej. Umowy z partnerami logistycznymi gwarantują dostawę paczek na terenie Polski w 24/48h. Zamówienia paletowe zazwyczaj dostarczane są w ciągu 48/72h. Dostawy na terenie Europy realizujemy w ciągu 3-5 dni.

  • Jak najlepiej się z Wami skontaktować?
  • Najlepiej kontaktować się przez e-mail, SMS lub WhatsApp. Z powodu częstych spotkań, szkoleń, cup testingów nie zawsze odbieramy od razu telefon.

  • Czy mogę liczyć na regularne dostawy świeżej kawy?
  • Tak! Trzymaj się tylko kilku zasad. Po pierwsze, nie zamawiaj kawy w ostatnim momencie. Oblicz dokładnie swoje zapotrzebowanie, my zajmiemy się resztą. Skorzystaj z naszego automatu dostaw i wybierz daty, kiedy mamy dostarczyć kawę. Co więcej, przy zamówieniach cyklicznych unikniesz opłaty za przesyłkę.

  • Jak pakujecie kawę?
  • Bardzo trudno jednoznacznie na tak postawione pytanie odpowiedzieć. Zwykle to Twoje zapotrzebowanie decyduje jakie opakowanie wybrać. Z doświadczenia wiemy, że paczka 250g to za mało, aby w pełni odczuć smak i aromat kawy, choć jest bardzo popularna. 500g to wielkość optymalna dla zachowania najlepszej jakości całego produktu również speciality. 1000g to z dużo, ponieważ zasobniki na kawę w większości domowych ekspresów są mniejsze. Zazwyczaj opakowania 1000 kg polecamy do dużych ekspresów automatycznych i kolbowych. Kawy smakowe pakujemy po 200 i 1000g, ponieważ wieloletnie doświadczenie pokazało, iż na próbę wystarczy 200g. Dla sprawdzonych smaków 1000g to w sam raz. 

    Nie zapominamy jednak o indywidualnych potrzebach rynku i dlatego możemy zapakować kawy według Twoich zaleceń. 

  • Jaka jest data przydatności do spożycia?
  • Wszystkie kawy wypalane przez nas posiadają roczny termin przydatności do spożycia. Jeżeli jednak jesteś smakoszem kawy i zależy Ci na naprawdę świeżej kawie nie, trzymaj kawy dłużej niż 2-4 tygodni. Zamawiaj cykliczne.

  • Gdzie powstaje kawa Ascafe? Gdzie jest wypalana?
  • Nasza kawa powstaje w Małopolsce, w pięknej, zielonej, urokliwej okolicy Pogórza Wiśnickiego. Biuro firmy Aspol | Ascafe, producenta, zlokalizowane jest w Nowym Sączu.

  • Czy mogę Was odwiedzić?
  • Tak, będzie nam bardzo miło! Przy zakładzie produkcyjnym posiadamy sklep wraz z pracownią, tzw. pokój testowy, gdzie można spróbować naszych kaw. Zapraszamy. 

  • Czy mogę liczyć na waszą pomoc w wyborze kawy?
  • Oczywiście! Jesteśmy właśnie po to, aby pomóc oswoić kawowy bezmiar smaków i informacji.  Napisz e-mail biuro@ascafe.pl lub zapisz się na szkolenie aspol@ascafe.pl Nasza drużyna postara się odpowiedzieć na każde pytanie.

  • Czy mielicie kawę?
  • Nie mielimy kawy. W naszej ofercie znajdziesz tylko kawę ziarnistą. Zaufaj nam – lepiej, jeśli kawa zostanie zmielona tuż przed zaparzeniem, poczujesz różnicę.

  • Jak wypalacie kawę?
  • Z szacunku dla unikalności naszych kawowych ziaren single origin i speciality oraz w trosce o zachowanie w pełni walorów smakowych kawy zawsze wypalamy w stylu light lub medium roast (palenie lekkie, średnie). Ziarna Ascafe przeznaczone do ekspresów są wypalane nieco mocniej. 

  • Jak przechowywać kawę?
  • Kawę należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, nie na słońcu, najlepiej w zaciemnionym miejscu. Nie polecamy przechowywania kawy w lodówce, ponieważ poprzez nieszczelne opakowanie może wchłonąć obcy zapach oraz wilgoć. Zawilgocona kawa pleśnieje.

  • Dlaczego nie magazynujecie większej ilości kawy?
  • Z uwagi na ogromny szacunek do kawy oraz w związku z tym, jak trudno jest pozyskać ziarno speciality i miIcro-lot informujemy, że nie magazynujemy naszej kawy. Wypalamy kawę na bieżąco.

    Kawy smakowe leżakują, wchłaniają aromat przez ponad tydzień.

    Kawy dedykowane do ekspresów odgazowujemy przez 14 dni, zanim trafią do wysyłki. 

  • Gdzie można napić się Waszej kawy?
  • Możesz również zamówić Ascafe Starter, czyli 10 rodzajów kaw w opakowaniach po 100g i przygotować swoją kawę tak, jak lubisz. Naszej kawy można napić się w wielu miejscach w Polsce (pracujemy nad aktywną mapą lokalizacji, w których możesz skosztować Ascafe).

  • W czym Wasza kawa jest lepsza od innych?
  • Nasza kawa single origin, speciality, microlot, limited jest lepsza, ponieważ: jest świeżo wypalana po złożeniu zamówienia, jest pakowana świeżo po wypaleniu w specjalne opakowania gwarantujące świeżość. Pakujemy kawy w opakowania po 500g, co jest najbardziej wydajne i optymalne. Mamy bardzo szybki i efektywny system dostaw. Pomagamy w oswojeniu kawowego świata przez pasjonata, a może w przyszłości Q Gradera. Nasze kawy smakowe produkujemy według rygorystycznych zakładowych norm używając naturalnych aromatów z najlepszych wytwórni. Kawom Ascafe przeznaczonym do ekspresów zawsze dajemy pooddychać, aby się ułożyły.

    Najważniejszą różnicą jest jednak troska o każde ziarno pozyskiwane bez szkody dla środowiska. Znamy naszych dostawców, pomagamy im realnie tam, gdzie mieszkają. Wszystkie kawy speciality posiadają certyfikację pochodzenia potwierdzającą oryginalność, a duża większość ponad 83 punkty. Robimy to, bo wiemy jak ważna jest dla Ciebie kawa i wiemy jak trudno wyprodukować dobre unikalne ziarno. Selekcjonowane ziarna stanowią niewielki procent wszystkich światowych plonów.