About us

Cześć, jestem Krzysztof.
Piłem kawę z każdego zakątka świata. 

W 1990 roku wypaliliśmy pierwsze ziarna kawy kolumbijskiej. Od samego początku kwestią dla nas najważniejszą była jakość.

Dziś pracujemy w nowoczesnym zakładzie, z dala od miejskiego pośpiechu. Jesteśmy nadal rodzinną, polską firmą, w której ziarna kaw wypalane są codziennie w małych partiach, a ceny nie są kształtowane kosztem plantatorów czy pracowników.  Uważam, że tym, co opłaca się najbardziej, jest bycie uczciwym.

Jestem pasjonatem i takich ludzi jak ja przyciągam do zespołu w mojej firmie. 

Odkryj miejsca
Ascafe
Ascafe

Fair trade - jesteśmy
uczciwi na każdym etapie.

Kawa jest owocem, choć niewielu tak o niej myśli. Właściwy plon to początek procesu tworzenia naparu. Po zbiorze ziarno czeka obróbka, staranne przechowywanie i wybór sposobu wypalania. Jak to możliwe, że kawa może mieć tyle smaków? Jak nad nią pracujemy? Dlaczego są nam bliskie zasady sprawiedliwego handlu?

Poznaj proces

Skosztuj, a prawdopodobnie
zostaniesz z nami na zawsze.

Trafiamy do restauracji, hoteli, biur i coffee shopów. Są z nami pasjonaci i koneserzy – ludzie szukający w kawie czegoś więcej niż tylko brandu z półki sklepowej. Spotkamy się przy kawie z tymi, którzy potrafią rozróżniać smaki i aromaty oraz docenić pracę, jaką wkłada nasz zespół w tworzenie jakości ASCAFE.

Nasza kawa
Ascafe